Oktober – Borstkankermaand: Samen kunnen we meer

30 september 2023 | Borstkanker, Nieuws

Oktober staat voor de deur. De Borstkankermaand. De maand waarin zoveel workshops, bijeenkomsten en webinars worden georganiseerd. Jullie zijn misschien ook gewend dat het Borstkankersymposium in oktober wordt georganiseerd. Dat doen wij deze maand echter niet. Het symposium zal plaatsvinden op 16 maart 2024. Het conceptprogramma staat voor de nieuwsgierigen alweer op de website en het is nog maar even wachten en dan start de inschrijving weer.

Maar doen wij dan helemaal niets extra in oktober?  Ja hoor, verschillende dingen. Allereerst organiseren wij het webinar Kanker en Voeding. Op 11 oktober gaan Boukje Melieste (diëtist en ervaringsdeskundige) en Sara Verschure (diëtist en gezondheidswetenschapper) in op onderwerpen rondom borstkanker en voeding. Inschrijven kan nog, daarvoor ga je naar onze site.

De borstkankermaand is ook een maand waarin we ons nog meer dan anders beseffen dat samenwerken met andere organisaties en vrijwilligers heel veel meerwaarde geeft. Want wat was het leuk om te gast te zijn – samen met Stap Nu – bij de Familiedag van De Skulp in Friesland. En mooi om te horen over andere initiatieven van mensen die ook borstkanker hebben gehad.

Later in de maand verschijnt ook de vijfde podcast van Stichting Jij Speelt de Hoofdrol met Tiny Fortezza. Veel vrouwen in Tiny haar familie zijn getroffen door kanker. Ook Tiny zelf heeft borstkanker gehad. In de podcast spreekt zij daar openhartig over.

 

Maar dat is niet alles. We willen je ook aanmoedigen om Stichting Jij Speelt de Hoofdrol te blijven volgen op onze sociale media-kanalen. Onze stichting zet zich dagelijks in voor de ondersteuning van mensen die getroffen zijn door (borst)kanker en hun families. Via onze sociale media en podcasts delen we inspirerende verhalen, nuttige informatie en praktische tips om je te helpen tijdens en na borstkanker. Niet alleen voor jou maar ook voor je partner. Want kanker heb je niet alleen.

Samen zijn we er voor jou en voor elkaar. Want wij zijn jij en jij bent ons. Van patiënten, voor patiënten.

Sabine Wernars

Laten we deze borstkankermaand aangrijpen als een kans om samen sterker te staan tegen kanker. Samen kunnen we bewustzijn creëren en steun en  hoop geven aan de vrouwen en mannen die borstkanker hebben of hebben gehad.  We hopen u te zien bij ons online webinar en straks het Symposium en nodigen u uit om Stichting Jij Speelt de Hoofdrol te blijven volgen op sociale media voor de laatste updates en informatie.

Lees meer: