Borstkankersymposium 2022

Symposium Zorg voor elkaar

Op zaterdag 15 oktober vond de 8e editie van het Borstkankersymposium plaats. Zorg voor elkaar! Maanden leefden we er naar toe, naar een echt Borstkankersymposium waar we elkaar weer zouden ontmoeten. Met meer dan 20 spreker, veel stands met professionals en meer dan 100 deelnemers. Opvallend was dat we meer partners mochten verwelkomen en daar waren we heel erg blij mee. Er was dit jaar veel aandacht voor de type borstkanker met een minder goede prognose. We mochten voor de workshops ‘Triple Negatieve Borstkanker’, en  ‘Lobulaire Borstkanker’ een oncoloog en een wetenschapper ontvangen die de workshop begeleiden. De workshop ‘Uitgezaaide Borstkanker’  werd dit jaar wederom verzorgd door de Borstkankervereniging Nederland (BVN).  Het Borstkankersymposium wordt vanuit Stichting Jij Speelt de Hoofdrol georganiseerd door en voor borstkankerpatiënten. 

Meer terugkijken van het symposium?

Bezoek ons kanaal op Youtube:

Borstkankersymposium 2021

Symposium Borstkanker door de jaren heen

Op zaterdagmiddag 9 oktober vindt de 7e editie van het Borstkankersymposium Dag plaats. Een volledig digitaal evenement, speciaal voor mannen en vrouwen die geraakt zijn door borstkanker, partners van patiënten en geïnteresseerde professionals. Georganiseerd door en voor borstkankerpatiënten. Met experts en ervaringsdeskundigen wordt ingegaan op thema’s die borstkankerpatiënten tegenkomen tijdens en na de behandeling. Het middagsymposium met de titel ‘Borstkanker door de jaren heen’ biedt je concrete handvatten en tips bij problemen en vragen die op je pad komen als je geconfronteerd wordt met kanker in het gezin.

Meer terugkijken van het symposium?

Bezoek ons kanaal op Youtube:

Borstkankersymposium 2020

Symposium Grip op je Leven

Op zaterdag 10 oktober zijn we gestart met het eerste deel van de zesde editie van het Borstkankersymposium. Een hele bijzondere editie van het symposium en iets anders als jullie van ons gewend zijn. De bestrijding van het corona virus gaat gepaard met beperkingen op sociaal gebied. Ook de stichting ‘Jij Speelt de Hoofdrol’ was daarom genoodzaakt een andere vorm van ‘ontmoeten’ te laten plaatsvinden. De fysieke bijeenkomst maakte daarom plaats voor vier online te volgen sessies, verdeeld over twee dagen. Het thema ‘grip op je leven’, bleef gehandhaafd. Juist daar is in tijden van nu enorme behoefte aan.

Voor vrouwen en mannen die getroffen zijn door borstkanker, is het in deze tijd van corona nog onzekerder geworden. Op 10 oktober ging het over grip op je leven tijdens en na kanker en grip op je werk. Twee belangrijke thema’s die velen van ons raken.

24 oktober stond op de agenda grip op vitaliteit en grip op je geest. Met nieuwe en bekende sprekers stonden wij klaar om een mooi programma voor u te maken.

Meer terugkijken van het symposium?

Bezoek ons kanaal op Youtube:

Borstkankersymposium 2019

Symposium Stap in de Nieuwe Wereld

5 oktober 2019 vond de vijfde editie plaats van het Borstkankersymposium georganiseerd door Stichting Jij Speelt de Hoofdrol. Ook dit jaar waren we te gast op Landgoed Zonheuvel in Doorn. Het symposium ‘Van patiënten voor patiënten’ stond in het teken van ‘Stap in de nieuwe wereld’. Naast extra aandacht voor het gezin dit jaar ook een apart programma voor partners en relaties van kankerpatiënten.

Op het moment dat je de diagnose Borstkanker te horen krijgt, verandert je wereld voor altijd. Relaties veranderen. Bijvoorbeeld met een partner, goede vrienden, collega’s of werkgever. Je ervaart verandering in energie. Je verliest (soms) autonomie. Afhankelijk van prognose, behandelplan, genezing, wordt de nieuwe wereld steeds opnieuw een beetje anders. Dan veranderen waarden en jij verandert mee. Dat kan lastig zijn.

Mogelijk kun je, nu of straks, niet meer alles doen wat je gewend was. Bereid jij je daar op voor? Welk werk doe je? Kan je dat blijven doen zoals je gewend was? Wie helpt je bij deze ontdekkingstocht? Schakel jij je omgeving in zoals je partner, specialist, huisarts, vrienden, familie, collega’s? Het ís logisch dat anderen je helpen om jouw doel te bereiken. Dit waren de vragen op 5 oktober.

• Wat verandert er als je borstkanker hebt (gehad)?

• Kijk je anders naar de wereld, naar mensen in je omgeving?

• Hoe zien zij jou?

• Wat is de taak van de arts en andere specialisten?

• Hoe kunnen ze helpen je deze stappen te (laten) zetten?

Meer terugkijken van het symposium?

Bezoek ons kanaal op Youtube:

Borstkankersymposium 2018

Symposium Word jij gehoord?

Het symposium ‘Van patiënten voor patiënten’ staat in het teken van ‘Gehoord worden’. Gehoord worden als patiënt, als partner, als moeder, vader, als werknemer. Ook dit jaar weer met een aantal bekende thema’s zoals vermoeidheid en cognitieve problemen. Naast extra aandacht voor de consequenties van borstkanker voor het gezin dit jaar wederom 6 verschillende rondetafelsessie over Kanker en Arbeid.

Gehoord worden door je zorgverleners is een vereiste om te kunnen beslissen over je behandeling. Gehoord worden door je werkgever, je collega’s, je bedrijfsarts is net zo belangrijk. Daarom besteden we ook dit jaar weer volop aandacht aan waar je als werknemer tegen aan loopt als je de diagnose kanker krijgt. Werken na kanker geeft weer structuur aan je leven maar kan tegelijkertijd confronterend zijn. Gaat het niet allemaal veel te snel? Houden ze wel voldoende rekening met me? Deze ronde tafelsessies geven handvaten bij het hervatten van werk tijdens en na de medische behandelingen.

Meer terugkijken van het symposium?

Bezoek ons kanaal op Youtube:

Borstkankersymposium 2017

Symposium Tijd om te Kiezen

7 oktober 2017 vond de derde editie plaats in Kasteel de Vanenburg in Putten. Het symposium ‘Van patienten voor patienten’ stond in het teken van Tijd om te kiezen. Welke keuzes zijn er? Waarom is bewust kiezen als je te maken krijgt met borstkanker zo belangrijk? En soms ook zo lastig? Je hoeft het niet alleen te doen! Wat kan helpen en welke ondersteuning is er?

Meer terugkijken van het symposium?

Bezoek ons kanaal op Youtube:

Borstkankersymposium 2016

Symposium Late Gevolgen van Borstkanker

Een op de zeven vrouwen krijgt te maken met borstkanker. Ook bij mannen komt deze vorm van kanker in toenemende mate voor. Steeds meer mensen overleven borstkanker en leven daarna lang(er) door. De mogelijke gevolgen van de behandeling van borstkanker op de lange termijn worden daardoor ook meer zichtbaar. Sommige klachten ontstaan al tijdens de behandeling, andere treden soms pas jaren na de behandeling op. Het Borstkankersymposium staat dit jaar in het teken van ‘De late gevolgen van borstkanker’.

Meer terugkijken van het symposium?

Bezoek ons kanaal op Youtube:

“For me the borstkankersymposium brought me knowledge that gives me the power in fighting cancer. The more you know, the easier it is. Less fear and I can plan ahead.”

Alan Herbert

Auteur Pink Unicorns of Male Breast Cancer

Borstkankersymposium 2015

Symposium De Naakte Waarheid beoordeeld met een 8,4!

Een op de zeven vrouwen krijgt te maken met borstkanker. Ook bij mannen komt deze vorm van kanker in toenemende mate voor. De ‘naakte waarheid over borstkanker’ moet bespreekbaar zijn. Zaterdag 31 oktober jl. werden in Kasteel de Vanenburg (ex) patiënten bijgepraat door ervaringsdeskundigen, de beste specialisten uit de zorg en onafhankelijke experts uit organisaties die zich hard maken voor een betere toekomst voor (ex)borstkankerpatiënten. Wij willen onze sprekers, vrijwilligers, de locatie en last but not least, de bezoekers hartelijk bedanken voor hun enthousiasme en inzet!

Meer terugkijken van het symposium?

Bezoek ons kanaal op Youtube: