Kanker en werk

Stichting Jij Speelt de Hoofdrol is voor werkbehoud

Het is niet voor niets dat Jij Speelt de Hoofdrol als tweede doelstelling heeft het ondersteunen van  (ex-) borstkankerpatiënten  in de voortgaande ontwikkeling van hun maatschappelijk leven en het voortzetting van hun plaats in de arbeidsmarkt zoveel mogelijk te bevorderen. De stichting organiseert rondetafelsessies, geeft workshops en verzorgt webinars in samenwerking met partners. Daarnaast beheert zij de besloten facebookgroep Kanker en Werk waar vragen beantwoord worden door specialisten op gebied van reïntegratie, belastbaarheid en terugkeer en behoud van werk. Indien gewenst schakelen wij het advies in van de bedrijfsarts consulent oncologie.

 

Bezoek de besloten facebookgroep

Facebookgroep

Deze groep is een initiatief van Stichting Jij Speelt de Hoofdrol. Heb je een vraag over terugkeer naar werk, je re-integratieproces, of een andere en werkgerelateerde vraag, dan ben je bij deze groep aan het juiste adres. Het antwoord wordt gegeven door re-integratie adviseurs, specialisten op het gebied van kanker en werk zoals arbeidsdeskundigen en andere leden van de groep. De re-integratieadviseurs die meelezen en vragen beantwoorden vanuit deze facebookgroep zijn Sabine Wernars (beheerder), Herman Sars, Marina Franssen, Renée van Garderen, Ricarda de Vries, Zoe Houbolt-Wit en Dianne Verkerk – Boer. De adviseur is deskundig op het gebied van de inhoud en geeft het advies op persoonlijke titel. De gene die advies vraagt, blijft zelf verantwoordelijk voor hetgeen wat hij met deze kennis doet en de uitvoering.
 

Vraag en antwoordsessie

Elke tweede dinsdag van de maand is er de mogelijkheid om via Zoom je vragen te stellen aan de experts Herman Sars, Reneé van Garderen en Sabine Wernars. Via de besloten facebookgroep wordt je op de hoogte gesteld van de data en de zoom-de uitnodiging voor deze sessies. Ben je op dit moment aan het re-integreren of heb je na of tijdens kanker behoefte aan een luisterend oor en advies van specialisten, meld je dan aan. Je hoeft het niet alleen te doen. 

Herman Sars

Herman Sars

Expert personeelsadvies

Over Herman Sars
Wanneer je als werknemer problemen ondervindt op de werkvloer, is het fijn om hulp te krijgen van een HR-expert met meer dan 35 jaar ervaring. Mijn kennis en kunde bouwde ik in eerste instantie op in loondienst en sinds 2008 als zelfstandige. Aanvankelijk kregen met name werkgeversproblemen mijn volle aandacht. De afgelopen jaren richt ik me echter juist met hart en ziel (én succesvol!) op de werknemers. 

Renée van Garderen

Renée van Garderen

Expert arbeidsdeskundige

Over Renée van Garderen Renée is een zelfstandig, onafhankelijk en ervaren arbeidsdeskundige, re-integratiecoach, casemanager ®ROV, gecertificeerd loonwaarde expert, Master of Science in Occupational Health met ruime expertise op het gebied van gezondheid en inzetbaarheid, verzuim, re-integratie en arbeidsongeschiktheid (WGA, ZW, ERD), vitaliteit en bevlogenheid c.q. engagement. Tevens is zij ervaringsdeskundige op het gebied van kanker.

Laatste artikelen

Nieuwe podcast verschenen met WIA-expert Nicoline van Klaveren

Nieuwe podcast verschenen met WIA-expert Nicoline van Klaveren

Vandaag verscheen de negende editie van de Jij Speelt de Hoofdrol Podcast. In deze negende editie  gaan we in gesprek met Nicoline van Klaveren, WIA expert en auteur van het boek Wegwijs in de WIA.  [button link=" https://spotifyanchor-web.app.link/e/4LQE21u9iFb"...

Kankerpatiënten ervaren moeilijkheden bij de terugkeer naar werk

Kankerpatiënten ervaren moeilijkheden bij de terugkeer naar werk

Kankerpatiënten ervaren regelmatig moeilijkheden bij de terugkeer naar het werk als gevolg van de kanker en de behandeling daarvan.  Deze problemen kunnen variëren en zijn afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het type kanker, de aard van de behandeling,...

Facebookgroep Kanker en Werk
Benieuwd naar nieuwe activiteiten?
Nationale Kanker en Werk Dag

Vragen? Neem gerust contact op

Heb jij vragen, stuur dan een mail aan contact@jijspeeltdehoofdrol.nl, of gebruik het formulier hiernaast. Wij antwoorden zo spoedig mogelijk.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.