Webinar Kanker en voeding. Schrijf je nu in!

11 september 2023 | Agenda, Nieuws, Voeding en bewegen, Webinars

Een behandeling voor borstkanker, zoals chemotherapie of hormoontherapie zorgt voor veel veranderingen in het lichaam. Mensen vallen af tijdens een behandeling of zijn hier bang voor. Een andere groep komt juist ongewenst aan in gewicht. Vragen waar veel mensen tegen aan lopen zijn:

  • ‘Wat kan ik zelf doen om op gewicht te blijven tijdens en na de behandeling?’ 
  • ‘Wat kan ik het beste eten om in conditie te blijven?’ 

Vind jij alle informatie?

Er is veel informatie te vinden over voeding en kanker, zelfs zoveel dat men soms door de bomen het bos niet meer ziet.

‘Is het verstandig om supplementen te gebruiken tijdens en na de behandeling?’, is suiker van invloed op de tumor?’ en ‘hoe zit het met sojaproducten?’

Kanker en voeding

Tijdens het webinar op 11 oktober 2023 gaan diëtist en ervaringsdeskundige Boukje Melieste en Sara Verschure-Dorsman, diëtist en gezondheidswetenschapper in op dergelijke onderwerpen rondom voeding en borstkanker.

Tijdens het webinar is er volop ruimte om ook je eigen vragen te stellen.

Boukje heeft tijdens haar ziekte de opleiding tot diëtiste afgerond en is nu als zelfstandig Diëtist aangesloten bij de Voedingsadviesgroep Utrecht en ingeschreven in kwaliteitsregister paramedici.
Sara is een ervaren klinisch voedingsdeskundige en heeft jaren lang gewerkt in het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis in Amsterdam.
Samen nemen ze jullie mee in de wereld van de diëtetiek.

Boukje Melieste

Boukje Melieste

diëtist en ervaringsdeskundige

Sara Anne Verschure-Dorsman

Sara Anne Verschure-Dorsman

diëtist en gezondheidswetenschapper

Programma

Woensdag 11 oktober 2023 – 19.30 – 20.30 uur

1. Introductie

2. Relatie voeding en kanker. We gaan het hebben over het effect van kanker op het metabolisme en zowel het ongewenste gewichtsverlies als de ongewenste gewichtstoename komen aan de orde. 

3. Feiten en fabels rondom kanker en voeding. Verschillende onderwerpen worden besproken, denk  bijvoorbeeld aan het belang van eiwit, oppassen met rood vlees, adviezen rondom sojaproducten etc. 

4. Tips rondom voeding tijdens en na kanker

5. Vragen stellen aan Sara en Boukje


Meer weten wat Stichting Jij Speelt de Hoofdrol doet?

Stichting Jij Speelt de Hoofdrol is er voor vrouwen en mannen die geraakt zijn door (borst)kanker. Dat betekent dat bij alles wat wij doen, wij altijd jou in onze gedachten hebben. Of je nu net de diagnose hebt gehad of dat je klaar bent met de behandeling of je weet dat er geen behandeling meer is die je beter maakt. 

Lees meer:

(Weer) aan het werk

(Weer) aan het werk

Op een laag pitje blijven werken als je wordt behandeld tegen kanker kan fijn én goed zijn. Maar hoe pak je dat aan? Ook voor wie ná de behandelingen start: wat zijn hobbels en valkuilen, en hoe tackel je die? Met dank aan de auteur: Marlies Jansen.Hobbel:...