Podcasts voor jou

Van patiënten, voor patiënten

 

Podcasts, ze zijn tegenwoordig niet meer weg te denken voor veel mensen. Op een door jou gekozen moment, in alle rust of juist tijdens het wandelen of sporten luisteren naar mensen die uit eigen ervaring praten over thema’s die jou aangaan. En het zijn er best veel. Hele mooie, intieme gesprekken over borstkanker of kanker in het algemeen. Daarom willen wij een aantal mooie podcastseries aan jullie voorstellen. We zullen zeker niet volledig zijn, dus ken je een mooie podcast waar jij veel aan hebt, geef ons een seintje, dan plaatsen we de podcast op deze pagina. We beginnen met de podcast van Stichting Jij Speelt de Hoofdrol. Foto door Los Muertos

Jij speelt de hoofdrol

Je luistert naar Jij Speelt de Hoofdrol, de podcast van de gelijknamige stichting, gemaakt door patiënten, voor patiënten. We praten over wat het betekent als je de diagnose (borst)kanker krijgt. Wat betekent het voor de kwaliteit van jouw leven? Hoe krijg je passende zorg? Hoe hou je zelf regie? Wat betekent kanker hebben voor jouw plek op de arbeidsmarkt?.

Boezem-vriendinnen

Door Roelie van Beek. Borstkanker krijgen als je pas 27 bent, dat overkwam mij en ik maakte er een podcast over. In Boezemvriendinnen praat ik met vijf jonge vrouwen die hetzelfde meemaken. Luister naar de emotionele, open en humorvolle verhalen over eenzaamheid, kaal worden, seks en angst. Zo worden taboes rondom ziek zijn op jongere leeftijd doorbroken en kan deze podcast steun bieden aan iedereen die met kanker te maken heeft.

Met: Linda Hakeboom, Esmeralda Carelse, Emma Vos, Lieske Stokkers en Ayla Maagdenberg.

Borstkanjers

Marlies & Judy zijn allebei midden veertig en hebben elkaar leren kennen in het ziekenhuis, toen ze beiden midden in hun eigen borstkanker avontuur zaten. Ze zijn lotgenoten. In deze podcastserie vertellen ze elkaar én de luisteraars hun eerlijke verhaal, recht uit het hart! Met een lach én een traan. Borstkanjers is er voor lotgenoten en iedereen om hen heen.

De Anti-hormonologen

Door: Judith Woolschot en Monique Eeftens. Heb jij borstkanker, of heb je borstkanker gehad en gebruik je antihormonale therapie, dan ben jij onze luisteraar. in deze podcast, de antihormonologen vertellen wij je alles over de werking en bijwerkingen van deze therapie

En wie zijn wij, wij zijn Judith en Monique, beide verpleegkundig specialist en werkzaam in een groot perifeer ziekenhuis in de borstkanker zorg en daarnaast zijn wij ook nog ACT coach.

Met onze kennis en ervaring zullen wij jullie in deze serie door deze vaak pittige periode heen helpen. ‘Want wat er is gebeurd verander je niet, maar wat je ermee doet is wat het wordt’

Dansen in de  regen –

leven na kanker

Wie klaar is met alle borstkankerbehandelingen wacht een taaie tijd. Vaak met weinig energie, een lijf dat anders aanvoelt en een hoofd dat niet meewerkt.  Hoe vind je jouw weg naar een normaal bestaan, als er nog maar weinig normaal lijkt te zijn? In deze podcast onderzoeken wij verschillende manieren waarop je het leven na kanker weer kunt oppakken.
.

De podcast Dansen in de regen is bedacht en gemaakt door Monique van Loon en Yvonne Brok. Wil je reageren op onze podcast, mail dan naar podcastdanseninderegen@gmail.com

Over Koetjes en Kanker

In ‘Over Koetjes & Kanker’ gaat Evelien van der Werff op zoek naar antwoorden op de vraag: Hoe pak je de draad van het leven weer op als je kanker hebt gehad?

.

De BORSTcast

 Hoi! En welkom bij De BORSTcast, de podcast die eerlijke verhalen en inzichten biedt over het leven van vrouwen met borstkanker. Mijn naam is Heleen Valeton, 36 jaar, en ik kreeg in mei 2023 te horen dat ik borstkanker heb. In deze totale chaos van verdriet, angst, maar ook hoop en liefde ga ik in gesprek met vrouwen en professionals over borstkanker.

Geconfronteerd worden met grote levensvragen en bizarre keuzes die je ineens moet maken is intens en verwarrend. Het gaat over chemo, haarverlies, operatie, kinderwens, genetisch onderzoek, en nog veel meer. Het gaat over de impact van borstkanker op ons leven en dat van onze geliefden. Samen verkennen we de veerkracht van lichaam en geest in tijden van tegenslag.
Luister naar verhalen van vrouwen die de,
.

molen trotseren, die zichzelf opnieuw ontdekken terwijl ze hun veranderende lichaam leren liefhebben. Ook professionals komen aan het woord. Wat is borstkanker precies? Wat kan je naast medische behandeling zelf doen? En waarom word je zo ziek van een middel dat je beter maakt?
De Borstcast is een bron van informatie en inspiratie! We bespreken de moeilijke momenten, de onzekerheden en de veranderingen, maar ook de kleine overwinningen en de zoektocht naar balans.

Kanker de podcast jij & ik

Met deze podcast willen we mensen met de diagnose kanker en naasten inspireren, motiveren en meenemen in hoe we dit samen beleefd hebben. Wat kwam er op ons af en hoe hebben we dit beleefd, ieder op z’n eigen manier. #kankerdepodcastjijenik

Kanker.nl

Podcast met persoonlijke ervaringen van (ex)patiënten, naasten en zorgprofessionals

Kanker.nl is het centrale online platform met informatie over kanker. Kanker.nl is er voor iedereen die met kanker te maken krijgt: (ex-)patiënten en naasten. In deze podcastserie komen (ex-)patiënten, naasten en zorgprofessionals aan het woord over een specifiek thema.

Benieuwd naar wat wij nog meer doen?
Op zoek naar een leuke vrijwilligersfunctie?
Samenwerken als organisatie?

Meer nieuws

This is me, blogverhalen van een borstkankerpatiënte

This is me, blogverhalen van een borstkankerpatiënte

Elisabeth stuurt het boek op nog voor het borstkankersymposium dat wij 16 maart organiseren. Zodat wij het op de leestafel kunnen neerleggen en ik iets over het boek kan schrijven. Helaas komt het boek niet meer op tijd aan. Jammer, maar het voordeel is dan wel dat ik...

Gepersonaliseerde zorg, hoe vinden we elkaar?

Gepersonaliseerde zorg, hoe vinden we elkaar?

Op 15 en 16 maart jl. vond de negende editie plaats van het jaarlijkse borstkankersymposium. Twee dagen van ontmoeting, inspiratie en informatie voor borstkankerpatiënten en hun naasten. Met het thema Gepersonaliseerde Zorg op 15 maart hoopt Stichting Jij Speelt de...

European Lobular Breast Cancer Consortium – april 2024

European Lobular Breast Cancer Consortium – april 2024

Op 17 april 2024 heeft er in Londen een bijeenkomst plaatsgevonden van de klinische werkgroep Lobsterpot. Lobsterpot is een consortium initiatief vanuit het ELBCC, en wordt gedeeltelijk gesponsord door de EU organisatie COST. Het ELBCC brengt Invasief Lobulair...

Heb jij een mooie podcast die op de lijst hoort te staan? stuur een mailtje aan contact@borstkankersymposium.nl, of gebruik het formulier hiernaast. Wij antwoorden zo spoedig mogelijk.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Inschrijven nieuwsbrief