In gesprek met partners van borstkankerpatiënten

16 januari 2024 | Actueel, Nieuws

Vandaag verscheen de tiende editie van de Jij Speelt de Hoofdrol Podcast. In deze editie gaan we in gesprek met drie partners van borstkankerpatiënten.

3 mannen die open vertellen over hun vrouw met borstkanker, over hoe zij probeerden er zoveel mogelijk voor haar te zijn. Hoe zij het ziek zijn van hun vrouw hebben ervaren. Of zij zelf steun zochten bij anderen, hoe zij hun vrouw probeerden te steunen en waar ze soms ook de mist ingingen. Hoe zij de kinderen informeerden en hoe zij zelf geinformeerd werden door de arts en verpleegkundigen. De partners van Ed en Gerret zijn overleden aan borstkanker, de vrouw van Jaap is genezen. Alle drie praten ze vanuit andere ervaringen over wat het betekent als je vrouw de diagnose borstkanker krijgt.

Ga naar de podcast

 In gesprek met Jaap

Wil je als partner na het luisteren van deze podcast in gesprek met Jaap Luikenaar, auteur van het boek Man op de Mammapoli, schrijf je dan in voor het Borstkankersymposium op 16 maart a.s.

Speciaal voor partners zijn er twee workshops alleen voor partners. Voor meer informatie ga je naar de website van het borstkankersymposium.

Zowel Jaap als ook Gerret schreven een boek over hun ervaringen.

Jaap Luikenaar: Man op de mammapoli, Wat als je vrouw borstkanker heeft?
Nederlands Paperback 9789492783257 25 juni 2021 206 pagina’s

Gerret Verhagen: Opgeven is geen optie. Als kanker de rode draad in je bestaan is
Nederlands Paperback 9789464683646 126 pagina’s

 

Lees meer: