Nieuwste podcast in twee delen over ‘Seksualiteit en intimiteit’ na borstkanker

2 augustus 2024 | Actueel, Borstkanker, Nieuws, Podcast

In het eerste deel van al weer de 14e aflevering gaat Sabine Wernars in gesprek met Georgina Haug en Nienke Dekkinga. Nienke is consulent sexuele gezondheid en heeft een praktijk waarin zij vrouwen – die herstellen na kanker – ondersteunt om de draad van hun liefdesleven weer op te pakken na de rollercoaster van diagnose en behandelingen. Georgina is borstkankerpatiënte. We hebben het niet alleen over seks. Het gaat om zoveel meer. Het gaat om jou, om hoe je naar je zelf kijkt, hoe je samen met je partner weer de verbinding opzoekt zonder je zelf daarin te verliezen.

In het tweede deel van deze 14e aflevering gaan we verder in gesprek met Georgina Haug, borstkankerpatiënte en bestuurslid van Stichting Jij Speelt de Hoofdrol en Nienke Dekkinga. Nienke is consulent sexuele gezondheid en heeft een praktijk waarin zij vrouwen – die herstellen na kanker – ondersteunt om de draad van hun liefdesleven weer op te pakken na de rollercoaster van diagnose en behandelingen. In dit deel gaan we verder met ons gesprek over seksualiteit en intimiteit tijdens en na de behandeling van borstkanker. Het gaat om jou, om hoe je naar je zelf kijkt, hoe je samen met je partner weer de verbinding kunt opzoeken, hoe jullie elkaar kunnen vinden en elkaar weer kunnen ontdekken.

Gratis webinar op 16 oktober a.s. om 19.30 uur: ‘Hoe creëer je weer zin in seks na kanker? Dit webinar wordt gegeven door Consulent Seksuele Gezondheid Nienke Dekkinga, die al jaren vrouwen helpt hun liefdesleven weer op de rit te krijgen na (borst)kanker. 

Herken je dit?  

Is intimiteit en seks een ondergeschoven kindje geweest tijdens je behandeltraject?  Of staat jouw liefdesleven al een tijdje op non-actief? Wil je wel vaker vrijen, maar is je zin in seks ver te zoeken? Dan is er speciaal voor jou op 16 oktober van 19.30-20.30 uur een gratis webinar met het onderwerp “Hoe creëer je weer zin in seks na kanker?”

Interesse? Geef je dan op via www.bespreekhetmetzorg.nl. 

Lees meer:

Leven Lang Ontwikkelen

Leven Lang Ontwikkelen

Af en toe overvalt me een verdrietig gevoel als mijn oog valt op een aankondiging van een interessante conferentie of een mooie opleiding. Met de beperking in energie en de cognitieve uitdagingen, is het praktisch onmogelijk om meerdaagse bijenkomsten te volgen. Ook...

Kanker cosmetica commercie

Kanker cosmetica commercie

Eén op de twee (!) Nederlanders krijgt gedurende zijn/haar leven te maken met kanker. Er zijn veel verschillende soorten kanker, elk met hun eigen onderzoeks- en behandelmethoden, elk met een andere overlevingsstatistiek. Dagelijks doen veel beroepsgroepen hun...