Lobulair Borstkanker

25 januari 2023 | Nieuws

Als je de diagnose borstkanker krijgt, kunt je overspoeld raken door alle ingewikkelde medische informatie. En dan is het ook nog zo dat er veel verschillende type borstkanker te onderscheiden zijn, die zich allemaal anders gedragen en anders worden behandeld. Als nu blijkt dat er bij jou een invasief Lobulair carcinoom is gevonden, gaat het ook nog eens om een bijzonder type borstkanker. Minimaal 15% van alle vrouwen met borstkanker, krijgt de diagnose Invasief Lobulair carcinoom.

Anders dan anders

Maar wat is er dan zo anders bij Lobulair borstkanker in tegenstelling tot andere type borstkanker? En kan je dan wel alle therapie krijgen die een andere borstkankerpatiënt ook krijgt? Het is nog maar enkele jaren dat we weten dat dit type kanker, ook een andere behandeling kan gebruiken. Het wordt vaak bekeken als een ondergeschikte borstkanker terwijl het dat niet is. 1 op de 6 vrouwen met borstkanker krijgt namelijk deze diagnose.

Borstkankersymposium

Tijdens de achtste editie van het Borstkankersymposium op 15 oktober jl. spraken  dr. Thijs Koorman en Rian Terveer over Lobulair borstkanker. De presentatie ging al snel over boord en de tijd was hard nodig voor het beantwoorden van vragen. Het is duidelijk dat Thijs en Rian allebei van mening zijn dat hoe meer aandacht er is voor Lobulair borstkanker, hoe beter. Daarom zijn wij als Stichting Jij Speelt de Hoofdrol heel blij dat wij een webinar mogen aankondigen.

Heb je Thijs en Rian tijdens het Borstkankersymposium al gehoord, dan ben je van harte uitgenodigd voor het vervolg. Is dit de eerste keer, ook voor jou is dit webinar heel geschikt want er komt heel wat nieuws op je af.

Met dit drieluik willen we bewustwording creëren en vooral ook vragen beantwoorden. Deelnemers krijgen vooraf de kans om vragen in te sturen. Deze worden dan geclusterd en op een van
de drie dagen besproken. Gedurende het laatste webinar gaan we in op de meest gestelde vragen. Mocht je vraag niet aanbod komen tijdens het webinar, dan zullen wij deze op papier behandelen en naderhand online plaatsen. We hebben de drie verschillende webinars op drie verschillende dagen gepland. Zo is er altijd wel een dag dat jij kunt. Een webinar duurt ongeveer een uur.

Helaas, we zitten vol.

Inschrijven is helaas niet meer mogelijk. 

Thijs Koorman

Thijs Koorman

Assistant Professor at UMC Utrecht

Rian Terveer - Couperus

Rian Terveer - Couperus

Patient advocate bij Borstkankervereniging Nederland

Programma

Dinsdag 7 maart 2023 – 19.30 – 20.30 uur

Deel 1: De biologie van Lobulair borstkanker. In dit webinar gaan we in op een stukje geschiedenis van lobulair borstkanker. Hoe is dit type
ontstaan. Ook duiken wij in de genetische en biologische verschillen t.o.v. andere borstkanker soorten.


Woensdag 29 maart 2023 – 19.30 – 20.30 uur

Deel 2: De behandeling van Lobulaire borstkanker. Lobulair borstkanker gedraagt zich anders dan andere borstkanker typen. In dit webinar gaan we in hoe dit gedrag eigenlijk betekent dat er een andere behandeling beter past, en welke er zijn.


Donderdag 20 april 2023 – 19.30 – 20.30 uur

Deel 3: Resultaten van het lab en uitgebreide vragenronde. In dit webinar gaan we in op actueel onderzoek uit onze onderzoeksgroep. Waar liggen volgens ons de pijnpunten voor lobulair onderzoek en de potentiele behandelingen die we nu aan het testen zijn. We proberen in dit afsluitende webinar nog in te gaan op enkele meest gestelde vragen.

Lees meer: