Als je de diagnose borstkanker krijgt, kunt je overspoeld raken door alle ingewikkelde medische informatie. En dan is het ook nog zo dat er veel verschillende type borstkanker te onderscheiden zijn, die zich allemaal anders gedragen en anders worden behandeld. Als nu blijkt dat er bij jou een invasief lobulair carcinoom is gevonden, gaat het ook nog eens om een bijzonder typen borstkanker. Minimaal 15% van alle vrouwen met borstkanker, krijgt de diagnose Invasief lobulair carcinoom.

Anders dan anders

Maar wat is er dan zo anders bij lobulair borstkanker in tegenstelling tot andere type borstkanker? En kan je dan wel alle therapie krijgen die een andere borstkankerpatiënt ook krijgt? Het is nog maar enkele jaren dat we weten dat dit type kanker, ook een andere behandeling kan gebruiken. Het wordt vaak bekeken als een ondergeschikte borstkanker terwijl het dat niet is. 1 op de 6 vrouwen met borstkanker krijgt namelijk deze diagnose.

Borstkankersymposium

Tijdens de achtste editie van het Borstkankersymposium op 15 oktober jl. spraken  dr. Thijs Koorman en Rian Terveer over Lobulair borstkanker. De presentatie ging al snel over boord en de tijd was hard nodig voor het beantwoorden van vragen. Het is duidelijk dat Thijs en Rian allebei van mening zijn dat hoe meer aandacht er is voor lobulair borstkanker, hoe beter. Daarom zijn wij als Stichting Jij Speelt de Hoofdrol heel blij dat wij een webinar mogen aankondigen.

Heb je Thijs en Rian tijdens het Borstkankersymposium al gehoord, dan ben je van harte uitgenodigd voor het vervolg. Is dit de eerste keer, ook voor jou is dit webinar heel geschikt want er komt heel wat nieuws op je af.

Met dit drieluik willen we bewustwording creëren en vooral ook vragen beantwoorden. Deelnemers krijgen vooraf de kans om vragen in te sturen. Deze worden dan geclusterd en op een van
de drie dagen besproken. Gedurende het laatste webinar gaan we in op de meest gestelde vragen. Mocht je vraag niet aanbod komen tijdens het webinar, dan zullen wij deze op papier behandelen en naderhand online plaatsen. We hebben de drie verschillende webinars op drie verschillende dagen gepland. Zo is er altijd wel een dag dat jij kunt. Een webinar zal ongeveer een uur duren.

Doe jij mee?

Je kunt je inschrijven via onderstaande link.

Thijs Koorman

Thijs Koorman

Assistant Professor at UMC Utrecht

Rian Terveer - Couperus

Rian Terveer - Couperus

Patient advocate bij Borstkankervereniging Nederland

Programma

Dinsdag 7 maart 2023 – 19.30 – 20.30 uur

Deel 1: De biologie van Lobulair borstkanker. In dit webinar gaan we in op een stukje geschiedenis van lobulair borstkanker. Hoe is dit type
ontstaan. Ook duiken wij in de genetische en biologische verschillen t.o.v. andere borstkanker soorten.


Woensdag 29 maart 2023 – 19.30 – 20.30 uur

Deel 2: De behandeling van Lobulaire borstkanker. Lobulair borstkanker gedraagt zich anders dan andere borstkanker typen. In dit webinar gaan we in hoe dit gedrag eigenlijk betekend dat er een andere behandeling beter past, en welke er zijn.


Donderdag 20 april 2023 – 19.30 – 20.30 uur

Deel 3: Live uit het lab en uitgebreide vragenronde. In dit webinar gaan we in op actueel onderzoek uit onze onderzoeksgroep. Waar liggen volgens ons de pijnpunten voor lobulair onderzoek en de potentiele behandelingen die we nu aan het testen zijn. We proberen in dit afsluitende webinar nog in te gaan op enkele meest gestelde vragen.

Inschrijfformulier webinar

Online Drieluik Lobulair Borstkanker

Tijdstip van evenement: 7 en 29 maart, 20 april 2023 Online.
Voor vragen, neem contact met ons op via info@jijspeeltdehoofdrol.nl

Naam(Vereist)
Op welke dagen ben je aanwezig? (meerdere antwoorden mogelijk)
Alle webinars starten om 19.30 uur en duren ongeveer een uur.

Vraag stellen

Wilt u uw vraag vooraf al aan Thijs en Rian kwijt? Dan kan dat. Stuur uw vraag onder vermelding van 'vraag Lobulair borstkanker' aan info@jijspeeltdehoofdrol.nl.

Gedurende het laatste webinar op 20 april 2023 gaan we in op de meest gestelde vragen.

Mocht je vraag niet aanbod komen tijdens het webinar, dan zullen wij deze op papier behandelen en naderhand online plaatsen.

Wilt u op de hoogte blijven van andere bijeenkomsten of webinars van de Stichting Jij Speelt de Hoofdrol?
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.