Gratis online webinar in het kader van Wereldkankerdag 2023

10 januari 2023 | Nieuws

Kanker en werk, wat werkt?

13 februari 2023  a.s.  16.00 – 17.45 uur

De voorbereidingen voor Wereldkankerdag 2023 zijn alweer in volle gang. Natuurlijk willen wij ons  verbinden aan de doelstelling: aandacht voor ‘De betere kwaliteit van leven met en na kanker’. Wij zoomen daarbij in op de impact die kanker heeft op het werkzame leven van (ex-) patiënten. Dit jaar doen we dit wederom met veel plezier samen met Stap Nu. Want goede zorg en ondersteuning bieden, doen wij niet alleen. Samen met Stap Nu organiseren we daarom dit jaar een webinar met als titel Kanker en werk, wat werkt?

De introductie wordt verzorgd door Cobi Oostveen, bedrijfsarts consulent oncologie.  Cobi zal zich zelf voorstellen en aangeven wanneer je een BACO kunt inschakelen. In haar bijdrage (maar ook zeker later in de outbreakroom over de Wet verbetering Poortwachter die zij samen met Sabine Wernars verzorgt), vertelt Cobi over de verschillende ziektefasen en de korte en lange termijn gevolgen die op je pad kunnen komen en welke interventies mogelijk kunnen helpen. Denk bijvoorbeeld aan vermoeidheid en cognitieve klachten. Natuurlijk eindigen we met de tips voor jou en je werkgever. Sabine vertelt je meer over de Wet verbetering Poordtwachter. Er is vaak onduidelijkheid over wat je moet doen op welk moment. En je bent samen met je werkgever verantwoordelijk voor een goede uitvoering dus hoe makkelijk is het als je zelf in ieder geval op de hoogte bent.

De tweede outbreakroom gaat over Re-integreren na kanker”: terug naar je oude werk of rinchting een Wia aanvraag.  Ben jij klaar om te gaan re-integreren en wil je weten hoe je dat het beste kunt doen, of loop je tegen de WIA aanvraag aan omdat de eerste twee jaar bijna voor bij zijn, dan nodigen wij je heel graag uit om voor de tweede outbreakroom te kiezen. Overigens hoef je pas op de dag zelf te kiezen welke room je wilt bezoeken.  Voor meer informatie ga je naar Wereldkankerdag 2023.

 

 

Lees meer:

(Weer) aan het werk

(Weer) aan het werk

Op een laag pitje blijven werken als je wordt behandeld tegen kanker kan fijn én goed zijn. Maar hoe pak je dat aan? Ook voor wie ná de behandelingen start: wat zijn hobbels en valkuilen, en hoe tackel je die? Met dank aan de auteur: Marlies Jansen.Hobbel:...