Inschrijving gestart voor Jubileum symposium met als thema Samen Sterker

15 juli 2025 | Actueel, Borstkankersymposium, Jubileum 'Jij Speelt de Hoofdrol'

Samen Sterker

Op vrijdag 31 oktober 2025 organiseert de Stichting Jij Speelt de Hoofdrol een hybride mini symposium in. Kasteel de Vanenburg’ in Putten ter gelegenheid van het 10 jarig bestaan van onze stichting. Het jaarthema is “Samen Sterker”. Dit jaar kun je naast dat je erbij kunt zijn, het symposium ook volgen vanuit je huiskamer. We zijn trots dat we al tien jaar het Borstkankersymposium voor vrouwen en mannen die geraakt zijn door bostkanker mogen organiseren. Het is ‘van patiënten, voor patiënten’. 

Programma

Dit jaar mogen wij drie artsen verwelkomen. Mensen die al jarenlang hun kennis en kunde hebben ingezet om voor ons, de patiënten, betere zorg te bewerkstelligen.  Een van de sprekers is Dr. Jeanette van Dongen-Melman. Zij is Klinisch psycholoog-psychotherapeut bij het Expertise Centrum voor Lymfoedeem Chirurgie en verbonden aan de Maastricht Universitair Medisch Centrum (MUMC+). Jeanette heeft een boek geschreven met de titel “Aardige Dokters helpen”. Ook is er inmiddels een podcast verschenen binnen onze reeks Jij Speelt de Hoofdrol Podcast, te beluisteren op spotify. 

Dr. Jeanette van Dongen-Melman

Dr. Jeanette van Dongen-Melman

Klinisch psycholoog-psychotherapeut bij het Expertise Centrum voor Lymfoedeem Chirurgie en verbonden aan de Maastricht Universitair Medisch Centrum (MUMC+)

Naast Jeanette van Dongen-Melman zijn er nog twee artsen uitgenodigd om hun medewerking te verlenen aan het symposium. Dit zijn als eerste Prof. Dr. S.C Linn, zij is als internist-oncoloog werkzaam in het Antoni van Leeuwenhoek en behandelt en begeleidt met name borstkankerpatiënten en dr. G. Vreugdenhil, inmiddels met pensioen maar tot voor kort als internist verbonden geweest bij het Maxima MC in Eindhoven. In de volgende nieuwsbrieven van Stichting Jij Speelt de Hoofdrol  meer over deze sprekers.

Aansluitend zullen er twee borstkankerpatiënten meedoen met de discussie over waarom je als arts zo belangrijk bent voor je patiënt tijdens en na kanker.

 

Onderwerpen die op de agenda staan voor de discussie zijn:
• Behandelingen op maat
• Bijwerkingen en late gevolgen
• Gedeelde besluitvorming
• E- consult, hoe, voor wie en in welke fase
• Kanker en Werk

 

Voorlopig programma

14.00  uur Ontvangst met koffie en thee in de Tuinzaal/tuinterras.
15.00 uur Toespraak voorzitter en dankwoord in de Oranjerie
15.10 uur Introductie Jeanette van Dongen en uitleg
15.40 uur Introductie Prof. Dr. S.C. Linn
15.55 uur Introductie dr. G. Vreugdenhil
16.10 uur Korte pauze
16.30 uur Interactief gesprek aan tafel met artsen en patiënten met inbreng of vragen uit de zaal.
17.50 uur Sluiting informele deel met aansluitend optreden Maarten Peters en drankje en hapje, koffie thee voor degenen die dit willen. Mogelijkheid tot napraten met de sprekers in de Tuinzaal/tuinterras.
18.45 uur Einde symposium.

Locatie

Kosten

Deelnemers aan het fysieke symposium betalen € 15,00, de bijdrage voor het hybride symposium is € 10,00. Parkeren is gratis. Let op! Er is bij het fysieke symposium een beperkt aantal plaatsen dus wees er snel bij.

Eerdere berichten over ons jubileum symposium

Lees meer:

Introductie van de Wegwijzer Laatste Levensfase

Introductie van de Wegwijzer Laatste Levensfase

In de complexe reis van het leven is het laatste hoofdstuk vaak het meest uitdagend. Om patiënten en hun naasten te ondersteunen in deze kwetsbare periode, is de Wegwijzer Laatste Levensfase ontwikkeld. Deze waardevolle bron, te vinden op Palliaweb, biedt uitgebreide...