Kanker raakt iedereen, jou dus ook

Wereldkankerdag 2022, natuurlijk willen wij ons opnieuw verbinden aan de doelstelling: aandacht voor de impact van kanker (op het gezin, de werkvloer en andere levensgebieden) en voor het brede aanbod aan zorg en ondersteuning voor (ex-)patiënten, naasten en nabestaanden. 

Dit jaar doen we dit met veel plezier als Stichting Jij Speelt de Hoofdrol en Stap Nu samen. Want zorg  en ondersteuning bieden, doen wij niet alleen.

Deze actie stopt niet op 4 februari. Deze actie duurt een heel jaar. We leggen je in het filmpje hiernaast precies uit wat je kunt doen om mee te doen met onze actie en kans te maken op een leuke verrassing.

De inzendingen

Dyon Klaassen stapt in de hoofdrol

In het kader van de Wereldkankerdag actie die wij samen met Stichting Jij Speelt de Hoofdrol hebben opgezet, trapt Stap Nu coach Dyon af en deelt zijn verhaal over wat de diagnose kanker met hem heeft gedaan.

Helma en Jaap Luikenaar stappen in de hoofdrol

Helma en Jaap vertellen over de periode dat zij borstkanker had en hoe dat ook impact op hem had. Want de partner van iemand die kanker heeft, wordt net zo goed getroffen door de ziekte. 

Monique Claes zet Brigitte Bruin in de hoofdrol

Monique – sinds 2020 coach voor Kasam – vertelt in dit filmpje over Brigitte, de oprichtster van Kasam. Een vrouw met een missie, namelijk kinderen en gezinnen die te maken hebben met kanker ondersteunen.

Bouke van de Ven in de hoofdrol

15 jaar geleden kreeg Boukje de diagnose borstkanker. Vanuit een heel positieve instelling kon zij de ziekte het hoofd bieden. Haar motto: geniet van het leven, geniet van elke dag! 

Karin Bouman stapt in de hoofdrol

Vandaag laten wij de vierde in een reeks van hopelijk een heleboel filmpjes zien. Karin Bouman is 34 jaar oud als ze vijf jaar geleden voor de eerste maal de diagnose borstkanker krijgt. Daar blijft het niet bij. In 2020 blijkt het weer mis te zijn. Dat je ook in deze hele nare periode vaak de positieve dingen kan blijven zien, vertelt Karin in deze bijdrage. Heel veel kijkplezier.

Madelon Tazelaar stapt in de hoofdrol

Vandaag laten wij een nieuwe inzending zien in een reeks van hopelijk een heleboel filmpjes zien.

Madelon Tazelaar heeft uitgezaaide borstkanker. Ze vertelt in haar bijdrage over hoe de  hulp van het re-integratiebureau haar heeft geholpen bij behoud van haar werk. Ze gingen mee naar gesprekken en ze voelde zich daardoor erg gesteund.  Madelon gaat graag met mensen  gesprek die vragen hebben.  Stuur je vraag naar contact@borstkankersymposium.nl en wij sturen hem graag aan Madelon door.