Wereldkankerdag 2022

 

Kanker raakt iedereen, jou dus ook

De voorbereidingen voor Wereldkankerdag 2022 zijn alweer in volle gang. Natuurlijk willen wij ons opnieuw verbinden aan de doelstelling: aandacht voor de impact van kanker (op het gezin, de werkvloer en andere levensgebieden) en voor het brede aanbod aan zorg en ondersteuning voor (ex-)patiënten, naasten en nabestaanden.

Dit jaar doen we dit met veel plezier als Stichting Jij Speelt de Hoofdrol samen met Stap Nu samen. Want zorg en ondersteuning bieden, doen wij niet alleen.

 

Samen met Stap Nu organiseren we een actie die een heel jaar duurt. We leggen je in het filmpje hiernaast precies uit wat je kunt doen om mee te doen met onze actie en zo kans te maken op een leuke verrassing.

Stap in de Hoofdrol

Jij wordt uitgenodigd om de Hoofdrol te spelen in een two minute movie over jezelf. Of samen met je partner, kinderen, je collega’s of je baas, je buren. Kortom alleen of met iemand die samen met jou geraakt werd, want kanker heb je niet alleen. De titel van jouw film wordt: (Jouw Naam) stapt in de hoofdrol, dus bijvoorbeeld Sabine stapt in de hoofdrol.

Doe jij mee?
Inspireer jij ons en anderen met jouw video? Je kunt jouw filmpje – opgenomen met een telefoon of tablet –  (via WeTransfer) zenden aan swernars@jijspeeltdehoofdrol.nl.

Hoe ziet jouw film eruit?

Allereest zeg je natuurlijk hoe je heet en vervolgens maak je een keuze uit een of meerdere vragen om te beantwoorden.
  • Welke hulp heb je gehad en waarom ben je daar blij om?
  • Wat zijn jouw plannen voor de toekomst?
  • Wil je misschien iemand publiekelijk bedanken?
  • Hoe belangrijk is je gezin voor jou? Of je collega, je buurvrouw, je vrienden?
  • Waar sta je nu en waar wil je naartoe?

Je sluit je videoboodschap af door te vertellen welke stap jij nu zet om verder te gaan.

Vanaf 4 februari 2022 – Wereldkankerdag – plaatsen we met regelmaat jullie inzendingen om op die manier door het hele jaar heen aandacht te geven aan het thema: ‘Kanker raakt iedereen’.

Heb je nog vragen, stuur ons dan even een berichtje en dan komen we er samen uit.

 

De inzendingen

Renske van Schie stapt in de hoofdrol

Renskes wereld staat op zijn kop als ze de diagnose borstkanker krijgt. Ze doet alles om de regie te houden over haar eigen leven. Haar positieve en toekomstgerichte instelling helpen haar door een rauwe, zware periode.

Ilse de Smet stapt in de hoofdrol

Ilse kreeg op 38-jarige leeftijd borstkanker. Ze vertelt over haar retraite en hoe schrijven haar tijdens haar proces heeft geholpen. Dit resulteerde uiteindelijk in haar boek ‘Mijn verborgen kracht’. 

Karin Bouman stapt in de hoofdrol

Karin kreeg twee keer de diagnose borstkanker. Zij deelt haar verhaal en vertelt over hoe het haar hielp om ruimte te geven aan alle emoties, maar vooral om het positieve een prominente plaats te geven.

Sanne Esther stapt in de hoofdrol

Sanne had in 2005 een kiemceltumor in haar buik en in 2020 kreeg zij borstkanker. Toch wil en kan ze geluk in tijden van kanker ervaren en de lichtpuntjes blijven zien. Zij deelt haar verhaal in deze video.

Madelon Tazelaar stapt in de hoofdrol

Madelon heeft uitgezaaide borstkanker. Zij vertelt over de impact hiervan & hoe zij ermee leerde omgaan met professionele begeleiding. Ondanks alles kan ze haar werk nog steeds blijven doen.

Boukje van de Ven stapt in de hoofdrol. 

15 jaar geleden kreeg Boukje de diagnose borstkanker. Vanuit een heel positieve instelling kon zij de ziekte het hoofd bieden. Haar motto: geniet van het leven, geniet van elke dag!

Dyon Klaassen stapt in de hoofdrol

In het kader van de Wereldkankerdag actie die wij samen met Stichting Jij Speelt de Hoofdrol hebben opgezet, trapt Stap Nu coach Dyon af en deelt zijn verhaal over wat de diagnose kanker met hem heeft gedaan.

Monique Claes zet Brigitte Bruin in de hoofdrol

Monique – sinds 2020 coach voor Kasam – vertelt in dit filmpje over Brigitte, de oprichtster van Kasam. Een vrouw met een missie, namelijk kinderen en gezinnen die te maken hebben met kanker ondersteunen.

Helma en Jaap Luikenaar stappen in de hoofdrol

Helma en Jaap vertellen over de periode dat zij borstkanker had en hoe dat ook impact op hem had. Want de partner van iemand die kanker heeft, wordt net zo goed getroffen door de ziekte.