Stichting Jij Speelt de Hoofdrol draagt bij aan Wereldkankerdag in Friesland – 4 februari, Medisch Centrum Leeuwarden

 

Ieder jaar wordt op Wereldkankerdag 4 februari wereldwijd stilgestaan bij de impact van kanker. Wereldkankerdag 2020 staat in het teken van regionale samenwerking en verbinding. Stichting Jij Speelt de Hoofdrol zet zich al jaren in om patiënten, specialisten, onderzoekers en andere zorgverleners met elkaar te verbinden. Dit doen wij tijdens het borstkankersymposium begin oktober dat wij inmiddels voor de vijfde maal hebben georganiseerd, het evenement van patiënten voor specialisten dat in 2019 voor de eerste maal werd georganiseerd, de Nationale Kanker en Werk Dag en Lunchen aan je toekomst, een speciaal programma voor werknemers die getroffen worden door kanker. 

Dit doen wij allemaal landelijk. Maar we zijn ontstaan aan de Friese keukentafel. In Friesland zetten veel organisaties zich in om kanker te voorkomen, tijdig op te sporen, te behandelen en mensen met kanker en hun naasten psychosociale ondersteuning te bieden.

Het Oncologisch Netwerk Friesland (netwerk van oncologische samenwerking van ziekenhuizen Antonius Sneek, MCL Leeuwarden, Nij Smellinghe Drachten, Tjongerschans Heerenveen en het Radiotherapeutisch Instituut Friesland) organiseert samen met De Skulp, centrum voor leven met kanker en Zorgbelang Fryslân een bijeenkomst voor patiënten in het kader van Wereldkankerdag.

Meerdere sprekers praten u bij over actuele onderwerpen en u kunt de workshop Werk en Kanker volgen (met een maximum van 20 deelnemers) en informatiestands en het SkulpCafé bezoeken. De bijeenkomst wordt afgesloten met energie!

Stichting Jij Speelt de Hoofdrol verzorgt de workshop Kanker en Werk tijdens deze middag en zal tevens met een stand aanwezig zijn.  Sabine Wernars, initiator van het Borstkankersymposium en lid van het bestuur van Stichting Jij Speelt de Hoofdrol vertelt over hoe de Stichting Verbinding inzet bij de projecten die zij nu al 5 jaar organiseren met patiënten en vrijwilligers en de samenwerking tussen Medisch Centrum Leeuwarden en Stichting Jij Speelt de Hoofdrol bij de organisatie van Lunchen aan je toekomst. 

 

Meer informatie over het programma en inschrijven via De Skulp, klik hier