World cancer walk op 8 januari 2023

2 januari 2023 | Nieuws

 

Zondag 8 januari a.s. vindt de derde World Cancer Walk plaats. Doe jij ook mee?

We komen allemaal uit verschillende landen, spreken verschillende talen en volgen verschillende culturele gewoonten. Maar van de bergen van Bhutan tot de valleien in India, de woestijnen in Australië en de gletsjers in Canada, ik moet nog iemand tegenkomen die op de een of andere manier niet door kanker is geraakt. In mijn eigen persoonlijke leven, mijn vader, grootouders, tante en een zeer goede vriend van de familie, sommigen die het gelukkig hebben overleefd en anderen die helaas zijn overleden. In november 2020 was ik er kapot van toen ik hoorde dat bij een andere vriend opnieuw kanker was vastgesteld en ik werd toen geconfronteerd met een overweldigend gevoel van hulpeloosheid. Hulpeloos dat zoveel mensen van wie ik hield ziek werden en dat ik er niets aan kon doen. Hulpeloos dat de genezingen niet snel genoeg kwamen en dat ik daar niets aan kon doen. Hulpeloos dat het midden in COVID was en dat ik mijn vriend niet eens een kopje thee kon brengen. Op dat moment koos ik ervoor om het gevoel van hulpeloosheid om te zetten in actie.

Die actie kwam tot stand door een simpele vraag die ik mezelf stelde. Wat kan ik eigenlijk doen om te helpen? Nee, ik kon mijn vriend geen kopje thee brengen en ik kon zeker geen remedie tegen kanker vinden, maar er was zeker iets dat ik kon doen. Ik besloot een inzamelingsactie op te zetten om de Foundation Against Cancer Belgium te steunen, een liefdadigheidsinstelling waar mijn vriend veel tijd aan besteedt als vrijwilliger. Het idee was simpel. Ik zou 24 vrienden die in 24 verschillende steden wonen vragen om elk een uur te gaan wandelen, en de combinatie van de uren in de verschillende tijdzones zou gelijk staan ​​aan 24 uur wandelen rond de wereld. Ik heb een Instagram-pagina gemaakt waar iedereen hun foto’s op kan plaatsen en toen gebeurde er iets onverwachts. Het evenement begon zich te verspreiden en in een stroomversnelling te komen. Er was toen een website nodig met een registratielink om alle enthousiaste wandelaars over de hele wereld bij te houden.

De eerste World Cancer Walk leidde tot meer dan 1 000 mensen die in meer dan 200 verschillende steden liepen. Positieve feedback stroomde binnen van patiënten, familieleden en liefdadigheidsinstellingen voor kanker die de impact uitten die de wandeling op hen had en vroegen om een ​​tweede ronde. Op dat moment besefte ik de kracht van eenheid en verbinding met elkaar. Verbindingen die verder gaan dan verschillende talen, culturen en gewoonten. Het volgende jaar hielden we de tweede World Cancer Walk, dit keer in samenwerking met 9 goede doelen. Meer dan 3 300 mensen kwamen samen om samen te wandelen in 250 verschillende steden. Nu zijn we er, nog maar een paar weken verwijderd van de derde World Cancer Walk en ik nodig je uit om met ons mee te doen, waar ter wereld je ook bent. We kunnen niet allemaal fysiek aanwezig zijn om iedereen die we kennen met kanker een kopje thee te brengen, maar we kunnen wel samenkomen om degenen die door kanker zijn getroffen te herinneren, te steunen en te vieren. Samen, van ver.

Ga naar www.worldcancerwalk.com om je in te schrijven voor de wandeling en neem gerust contact op als je vragen hebt.

Jessica Groenstein

Patiëntadvocaat Inspire2Live

 

Lees meer:

(Weer) aan het werk

(Weer) aan het werk

Op een laag pitje blijven werken als je wordt behandeld tegen kanker kan fijn én goed zijn. Maar hoe pak je dat aan? Ook voor wie ná de behandelingen start: wat zijn hobbels en valkuilen, en hoe tackel je die? Met dank aan de auteur: Marlies Jansen.Hobbel:...