Wereldkankerwandeling op 14 januari succesvol verlopen!

16 januari 2024 | Actueel, Nieuws

Voor de tweede maal deed Stichting Jij Speelt de Hoofdrol zondag 14 januari jl.  mee met deze wereldwijde beweging om kankerpatiënten, overlevenden en hun families te steunen en geld in te zamelen voor kankeronderzoek. Op drie plaatsen in het land werd gestart om 15.00 uur en de wandelingen duurde in ieder geval tot 16.00 uur.  Mooie gesprekken ontstonden en plannen voor andere activiteiten werden gemaakt.  Na de wandeling kregen deelnemers koffie of thee aangeboden door Stap Nu, een re-integratiebureau speciaal voor mensen die geraakt zijn door kanker.  

De Wereld Kanker Loop is een WERELDWIJDE 24 uur durende wandeling met deelnemers uit meer dan 250 steden. Elke stad krijgt één uur de tijd om te wandelen, en de combinatie van deze uren over de hele wereld komt overeen met een volledige dag van 24 uur. Het werd dus een 24 uur durende Levensloop die bijna alle tijdzones omspant. Opbrengsten gingen naar goede doelen voor kankerpatiënten en kankeronderzoek over heel de wereld. Stichting Jij Speelt de Hoofdrol is zo’n goed doel.

Er werd om 3 uur gestart vanuit Den Haag, Biezenmortal bij ‘s Hertogenbosch en Rijs in Friesland.  Er liepen ruim 40 mensen mee. Vanuit Bététe in Frankrijk werd op het zelfde tijdstip gestart met een groep van 10 mensen. Allemaal met een eigen verhaal en reden om aan deze wereldwijde wandeling mee te doen. Na afloop werd nog even nagepraat met een koffie, thee of chocolademelk aangeboden door Stap Nu, re-integratiebureau. 

Brief van de initiator en organisator van de World Cancer Walk Jessica Greenstein,

Een enorme dank aan elk van jullie die gisteren zijn gekomen en met ons hebben gelopen tijdens de vierde jaarlijkse World Cancer Walk!

We hadden ruim 2.500 mensen die gezamenlijk non-stop 24 uur lang liepen in 290 steden verspreid over 53 verschillende landen over de hele wereld om bewustzijn te creëren voor kanker. Het was werkelijk ongelofelijk om de enthousiasme en steun van iedereen voor deze wandeling te zien, en nog belangrijker, voor elkaar. Jullie foto’s en video’s zijn allemaal opgeslagen als hoogtepuntverhalen op onze Instagram. Als je dat nog niet hebt gedaan, ga ze dan bekijken! Het is echt opmerkelijk om foto’s van al jullie wandelingen op één plek te zien.

 

Doe je volgend jaar ook mee?

World Cancer Walk 2025:

De voorbereiding voor de 5e jaarlijkse World Cancer Walk is al begonnen! Dit jaar hebben we  al met grotere groepen gelopen dan vorig jaar. Volgend jaar willen we dit voort te zetten.  

Nogmaals bedankt voor zo’n prachtige dag. Het was een ongelooflijk succes, en we kijken ernaar uit om volgend jaar opnieuw met jullie allemaal te lopen tijdens de World Cancer Walk 2025!

Ik wens jullie allemaal een gelukkig, gezond en veilig jaar vooruit!

Tot de volgende keer,

Jess (initiator van de WorldCanderWalk)

Lees meer: