Speciaal voor jou op 16 maart a.s. het Borstkankersymposium

15 januari 2024 | Actueel, Nieuws

 

Op 16 maart 2024 gaan we voor de 9e keer alweer samen komen om borstkanker patiënten als jij en jouw naasten te informeren, wellicht te inspireren en plek te bieden voor ontmoeting met anderen die dit pad belopen (hebben). Wij organiseren voor jou lezingen, workshops en ruimte voor rust en gesprek. Als je energie even wegzakt dan pak je een moment in de ‘huiskamer’ waar speciaal voor jou mensen zitten die jou een luisterend oor kunnen bieden of een bron van inspiratie kunnen zijn. Het symposium vindt ook dit jaar weer plaats op Landgoed Zonheuvel in Doorn, vlakbij Utrecht, en is goed bereikbaar. Bekijk hier op de site het programma en bestel nu alvast jouw kaarten.
Als patiënt is het soms energie slopend om alsmaar naar antwoorden te zoeken. Waar moet je zijn, wat is het, wat kan ik ermee. Op het borstkankersymposium kan je in een dag echt shoppen bij alle experts en tegelijk ervaringen delen met lotgenoten.
Georgina Haug

Met de trein naar Driebergen- Zeist

Dat kan en wij komen je ophalen vanaf het station. Bij je inschrijving geef je aan dat je opgehaald wilt worden en wij regelen het vooraf met je. Ook na het symposium zorgen we er voor dat je weer wordt afgezet op het station.

Elk jaar hebben wij een overkoepelend thema en dit jaar is dat Passende Zorg. Bij elke workshop vragen wij ons ook af, hoe zit het met passende zorg voor jou? In hoeverre bepaal jij mee wat voor jou passend is? En verder is het net als andere jaren een symposium dat kennis verspreidt, je nieuwe inzichten geeft rondom leven met of na borstkanker en mannen en vrouwen met elkaar verbindt.

Het programma

We starten om half 11. De balie gaat om 10 uur open. We hebben dit jaar weer veel verschillende workshops die je kunt bezoeken. Dit jaar ook speciaal aandacht voor AYA’s. De vertrouwde workshops zijn ook weer opgenomen, zoals over Hormonale borstkanker, Triple negatieve borstkanker, Lobulaire borstkanker en uitgezaaide borstkanker. Daarnaast gaat het over Samen Beslissen, Mogelijkheden van behandeling van oedeem en natuurlijk Kanker en het gezin en Werk en Kanker. We hebben nog meer ruimte om in gesprek te gaan met lotgenoten en de sprekers van de verschillende workshops die je ook in de pauze nog kunt spreken. Ok voor partners is er weer een programma. Dit symposium is samengesteld met het oog op vrouwen en mannen die borstkanker hebben of hebben gehad.  Kijk op ons programma voor de namen van alle sprekers die belangenloos voor jullie de workshops verzorgen. 

“Ik vond het fijn om contact te hebben met vrouwen die na hun borstkanker het initiatief hebben genomen om lotgenoten te helpen. Bijvoorbeeld als massagetherapeut of pedicure, door speciale bh’s te ontwikkelen en te verkopen, of zich te specialiseren in pruiken, crèmes en oliën of in pijnbestrijding. Er zijn zoveel uiteenlopende faciliteiten voor borstkankerpatiënten die de fysieke en psychische gevolgen kunnen verzachten. En waarvoor juist ‘ervaren’ vrouwen zich inzetten. In hun verhalen en ervaringen vind ik dan veel erkenning en herkenning”.

Helma Luikenaar

Lees meer: