Borstkankersymposium Nieuws

16 februari 2024 | Actueel, Borstkankersymposium, Jij Speelt de Hoofdrol, Nieuws

Het zal jullie waarschijnlijk niet zijn ontgaan. 16 maart a.s. vindt de negende editie van het Borstkankersymposium plaats. Van vrouwen en mannen die borstkanker hebben of hebben gehad, voor vrouwen en mannen die borstkanker hebben of hebben gehad. In het kort: Van patiënten, voor patiënten.

Thema dit jaar is “Passende Zorg?” Zorg voor jou die bij jou past, die dicht bij jou in de buurt is, die complementair is aan de zorg die je in het ziekenhuis krijgt, Zorg die betaalbaar is en zorg die vergoed wordt. Tijdens het programma met alle bekende workshops over Lobulaire -, Triple Negatieve en Hormoongevoeligde Borstkanker.  Maar ook als je niet meer beter wordt, Kanker in het gezin of Kanker en Werk. Alle workshops zullen met het thema Passende Zorg worden uitgewerkt.

We zijn blij dat we weer een vol programma voor jullie kunnen samenstellen.

LOCATIE

Tot aan de opening van het symposium

Day(s)

:

Hour(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

Het symposium wordt georganiseerd in het midden van het land. Bij Landgoed Zonheuvel in Doorn. Met gratis parkeergelegenheid. Wil je liever met de trein komen, dan kan dat ook. Wij halen je op vanaf  Station Driebergen Zeist en brengen je weer terug na het symposium.

MAAK KANS OP ABONNEMENT

We starten om half 11 met het programma maar je kunt vanaf 10 je al inschrijven en langs de verschillende stands. Stands die bemand worden door mensen die zelf (borst)kanker hebbben of hebben gehad.
Schrijf je je in, dan maak je zo ie zo kans op een jaarabonnement  op het Kanjer magazine.  Kanjer is een nazorgmagazine dat zich richt op ex-kankerpatiënten. Het magazine komt twee keer per jaar uit en biedt ex-patiënten een helpende hand om de draad van het leven weer op te pakken na een intensieve (behandel-)periode.

SPECIAAL VOOR AYA’S

Dit jaar zijn we blij dat we Marloes van Dongen, internist oncoloog en Kim Meselink, verpleegkundig specialist AYA Zorg mogen verwelkomen als sprekers.  Deze workshop richt zich speciaal op AYA’s met borstkanker. AYA’s (Adolescents & Young Adults) zijn jonge mensen die in de leeftijd van 18 t/m 39 jaar de diagnose kanker krijgen. 

Door de combinatie van medische expertise en de menselijke kant van de zorg, beoogt deze workshop een ondersteunende en informatieve ruimte te creëren voor AYA’s die geconfronteerd worden met borstkanker. Deelnemers worden aangemoedigd om hun ervaringen te delen en te leren van zowel de spreker als hun mede-AYA’s.

AANDACHT VOOR PARTNERS EN HET GEZIN

Hoe ga je als partner om met de borstkanker van je lieve patiënt. Door Jaap Luikenaar.

Wat als je vrouw borstkanker krijgt en je staat er als man (off als vrouw) naast. Ook jij als partner stapt plotseling een onbekende wereld binnen van chemo, onzekerheid en veranderingen. Je bent verdrietig, boos misschien en moet je toekomstplannen aanpassen. Hoe organiseer je alle extra taken die op je afkomen met je werk en je hobby’s? Wat is de invloed op jullie relatie?

Ik heb kanker, maar hoe moet het nu met de kinderen. Door Brigitte Bruin, Kasam

Er verandert veel wanneer binnen een gezin vader of moeder kanker krijgt. Je wil je kinderen heel graag beschermen en dat geeft stress. Want, hoe doe je dat passend en goed voor de kinderen? Hoe kun je hen helpen en wat is daarin belangrijk? Hoe kun jij je, als ouder daar meer vertrouwd/competent in voelen? Daar helpen we je bij tijdens deze interactieve workshop.

Speciaal voor partners is er ook dit jaar weer een apart programma. In de ochtend gaan de partners gezamenlijk een wandeling maken om elkaar te leren kennen. In de middag gaan ze met elkaar in gesprek over alles wat op je pad komt. Wil je dus het symposium bezoeken maar vindt je het alleen te ver of misschien wel een beetje spannend, neem dan je man of vrouw mee. Want Kanker heb je niet alleen.

JIJ SPEELT DE HOOFDROL 

Kamers om uit te rusten

Bekend bij onze bezoekers die vaker zijn geweest zijn de twee kamers die ter beschikking staan voor onze gasten, jij misschien dus. Twijfel je of je zo’n hele dag redt, of je misschien tussendoor wel even je rust moet pakken. Dat kan. Wij hebben de beschikking tot twee hotelkamers waar je je even terug kunt trekken. Vraag de sleutel aan de organisatie en je kunt even je rust nemen.

Speciaal voor jou ook een schouder om even op te leunen

Het Borstkankersymposium is een dag met serieuze onderwerpen en vrolijke momenten. Dat kan samen. Heb je op een moment behoefte aan een luisterend oor? Dan zijn er coaches die er voor jou zijn. Meldt je even bij de organisatie en wij zorgen ervoor dat er 

De Leestafel

Ook dit jaar weer de leestafel waar je veel boeken terugvindt die geschreven zijn door mannen en vrouwen die getroffen zijn door kanker. Je kunt er rustig door heen bladeren en kijken of er iets is waar jij inspiratie uit haalt. 

Boektip!

Cadeau

Alle deelnemers die aan het einde van de dag hun badge inleveren, ontvangen het boekje Tumor met een vleugje humor van Leontien van den Berg.  Onlangs plaatsten we het interview met Leontien, lees verder.

Lees meer:

(Weer) aan het werk

(Weer) aan het werk

Op een laag pitje blijven werken als je wordt behandeld tegen kanker kan fijn én goed zijn. Maar hoe pak je dat aan? Ook voor wie ná de behandelingen start: wat zijn hobbels en valkuilen, en hoe tackel je die? Met dank aan de auteur: Marlies Jansen.Hobbel:...