Borstkankersymposium 2024 was er weer voor alle ‘borstkankerpatiënten’

22 april 2024 | Borstkankersymposium, Jij Speelt de Hoofdrol, Nieuws

Voor de negende keer werd door Stichting Jij Speelt de Hoofdrol het Borstkankersymposium georganiseerd. Voor de negende maal alweer. Het thema van dit jaar was ‘Passende Zorg’, een veel besproken onderwerp. De gehele dag ging het om de keuzes die je als patiënt kan maken, waar je terecht kan voor passende zorg en wat er bij jou past.
Doelstelling was om onze stem te laten horen als patiënt, in gesprek te gaan met elkaar en met de sprekers en van elkaar te leren. En dat hebben we gedaan. Het was een dag waar wij met veel genoegen op terugkijken. We bedanken iedereen die aanwezig was, sprekers en deelnemers voor de tijd die ze hebben vrijgemaakt om aanwezig te zijn. Jullie hebben er een mooie en leerzame dag van gemaakt. Foto’s: SUUS Fotografie om in te lijsten. 

16 maart jl. vond de negende editie plaats van het Borstkankersymposium 2024. Deze maal was het thema Passende Zorg. Hiebij een korte compilatie van hetgeen besproken werd.

Tijdens het Borstkankersymposium dat 16 maart plaatsvond, gaf Sanne Schagen, hoogleraar, een lezing over cognitieve problemen na de behandeling van (borst)kanker.

Georgina Haug en haar ervaring op het Borstkankersymposium

Introductie op het thema Passende Zorg door Désiré Paschedag, Oncologiezorg netwerk

Spannend vond ik het om alleen naar het symposium te gaan. Bij aankomst op het parkeerterrein had ik al meteen contact met een andere lotgenoot, zo makkelijk gaat dat als je er voor open wilt staan.
Prachtige lezingen, mooie locatie, goed georganiseerd, lekkere catering. Ook al ben ik er alleen naartoe gegaan, ik heb me niet alleen gevoeld met zoveel hartverwarmende lieve mensen om me heen.

Deelneemster uit Emmeloord.

Marloes van Dongen sprak tijdens de negende editie van het Borstkankersymposium op 16 maart jl. over AYA zorg.

Kim Messelink over AYA- Zorg.

Kim Messelink over AYA-zorg – 2

Aan het einde van de negende editie van het Borstkankersymposium trad Maarten Peeters op. Hij vertelde zijn eigen verhaal en bracht prachtige liedjes ten gehore. Een van de nummers was het liedje Wegwijzer, met als ondertitel, Er is geen donker zo donker dat een kaars niet verlichten kan. Een waardevol einde van een mooie dag.

Maarten Peeters vertolkte tijdens de negende editie van het Borstkankersymposium het nummer Hoop. Hoop, iets waar je als borstkankerpatiënt zoveel van kunt gebruiken. Want Hoop geeft angst een leeuwenhart.

Tijdens het Borstkankersymposium dat werd georganiseerd door Stichting Jij Speelt de Hoofdrol sloot Maarten Peeters deze mooie dag af met een aantal prachtige, indrukwekkende nummers.

De vrijwilligers
Van links naar rechts: Sabine Wernars, Ed de Bruijn Rob Videler, Gerret Verhagen, Georgina Haug en Saskia Koopmans. Ben je nou zelf ook borstkankerpatiënt of geweest en denk je er over na om als vrijwilliger iets te doen voor je lotgenoten, dan is onze stichting Jij Speelt de Hoofdrol misschien wel iets voor jou. Stuur een mailtje aan info@jijspeeltdehoofdrol.nl en we nemen contact met je op.

Lees meer: