Als onderdeel van de Kanker en Werk Vraagbaak organiseert Stichting Jij Speelt de Hoofdrol het webinar ‘Ik heb een WIA uitkering, en nu?’   

11 maart 2021 – 20.00 -21.00

De sprekers

 

José Provoost, re-integratie specialist  

Joop Cuijpers, arbeidsdeskundige UWV Werkbedrijf

Op 11 maart organiseert  Stichting Jij Speelt de Hoofdrol de derde Kanker en Werk Vraagbaak.

Introductie

Tijdens en na de behandeling van kanker, willen veel patiënten weer terug naar werk. Werk is voor veel mensen een bron van zingeving, geeft plezier, zorgt voor sociale contacten en geeft financiële zekerheid. Maar misschien merk je of heb je gemerkt dat terugkeren naar werk ook belastend kan zijn.  Misschien kun je niet meer alles wat je vroeger zo normaal vond. Lukt het nog  wel om je oude functie te bekleden, of gaat je interesse uit naar andere werkzaamheden? 

Kankerpatienten die hun werk kwijtraken, worden twee maal geraakt. Boven op je behandeling en mogelijke late gevolgen zoals cognitieve problemen, vermoeidheid en andere beperkingen, raak je die bron van zingeving, plezier, sociale contacten en financiële zekerheid ook nog  eens kwijt.

Tijdens dit webinar gaan we niet in op ‘het waarom’ je in deze situatie terecht komt of bent gekomen. Wel gaan we samen met de sprekers op zoek naar de mogelijkheden die er zijn om vanuit een WIA uitkering situatie weer op weg te gaan naar werk of wellicht een andere zinvolle tijdsbesteding waar je het plezier en de sociale contacten terugvindt. 

Vooraf aan het webinar vragen we je de film te bekijken die eerder werd opgenomen met de sprekers. Deze film is een essentieel onderdeel van het webinar.   

Wij nodigen de deelnemers ook uit om de vragen al vooraf aan het webinar aan ons toe te zenden. Je doet dit aan: webteam@jijspeeltdehoofdrol.nl 

 

 

Programma. Inloggen vanaf 19.45 uur.  Start  webinar 20.00

De moderator is een bestuurslid van Stichting Jij Speelt de Hoofdrol.
  • Introductie José Provoost en Joop Cuijpers
  • Doel van het webinar
  • De film Korte terugblik op de film Wia, wat nu?  
  • Wie en wat helpt jou tijdens de WIA? Nog even kort de verschillende vormen. 
  • Advies Wat kun je iemand die vanuit de WIA weer aan de slag wil adviseren? Niet alles kan meer maar hoe kom je er achter wat wel kan.  Tijdens het webinar komt het aan bod. 
  • Hulp en zelfregie Door corona is contact maken lastiger.  Hoe kom je toch aan de informatie die je nodig hebt of Hoe kom je in contact met bedrijven? Wat kun je zelf doen en wie kan je ondersteunen?   

GRATIS INSCHRIJVEN

Schrijf je nu in voor het webinar op 11 maart 2021 als onderdeel van de Kanker en Werk Vraagbaak 

Het webinar wordt georganiseerd door Stichting Jij Speelt de Hoofdrol, van patiënten, voor patiënten in samenwerking met de sprekers  José Provoost en Joop Cuijpers.

Bekijk hier de film die deels eerder werd uitgezonden tijdens het Borstkankersymposium 2020.