Ter gelegenheid van de Wereldkankerdag organiseert Stichting Jij Speelt de Hoofdrol het webinar Fysieke en cognitieve vitaliteit in coronatijd

4 februari 2021 – 19.30 -20.30

De sprekers

 

Ton Jenner, Bedrijfsartsconsulent oncologie

Karin van der Burg, Oedeem/oncologie Fysiotherapeut

Op 4 februari 2021 is het Wereldkankerdag. Ook in 2021 doet Stichting Jij Speelt de Hoofdrol graag weer mee om aandacht te vragen voor kanker in Coronatijd en wat er mogelijk is. 

Introductie

De samenleving verandert snel. Technologische ontwikkelingen zorgen er voor dat werknemers meer thuis werken. Dat was tot voor kort zeker nog niet overal gemeengoed. Misschien werkte jij al gedurende jouw re-integratieperiode meer thuis. Corona zorgt er nu voor dat thuiswerken voor velen de norm is. Werknemers zijn soms thuis komen te zitten door voorlopige sluiting van het bedrijf waar ze werken. Een nare periode waar de wereld door heen gaat en die voor mensen stress en angstige momenten met zich mee kan brengen. Dat geldt ook voor de mensen die niet werken natuurlijk.

Zoveel mogelijk thuis blijven en zo weinig mogelijk mensen ontmoeten is het advies. Maar hoe zit dat nou als je behandeld wordt voor kanker of aan het re-integreren bent na een vaak langdurige behandeling?  Zonder veel contact met je collega’s of je leidinggevende. Bijna 50% van de kankerpatiënten heeft last van klachten. Vermoeidheid of concentratieproblemen komen veel voor. Werk moet anders worden ingedeeld, (tijdelijk) minder uren werken. Het zoeken naar de balans is begonnen.

Hoe kan jij er voor zorgen dat je fysiek en cognitief vitaal blijft of weer wordt?

Programma. Inloggen vanaf 19.15 uur.  Start  webinar 19.30.

Uw Gastvrouw en moderator is Sabine Wernars, bestuurslid van Stichting Jij Speelt de Hoofdrol.
  • Introductie Ton Jenner en Karin van der Burg.
  • Vitaliteit Bij de term vitaliteit (letterlijk ‘levenskracht’) staan drie begrippen centraal. Welke begrippen dit zijn en welke factoren bepalend zijn voor vitaliteit komt tijdens dit webinar als eerste aan de orde.  
  • Gezondheidsbeleid Het BRAVO -kompas helpt je in het onderhouden van een gezonde leefstijl, een voorwaarde voor vitaliteit. Dit BRAVO-kompas  helpt iedereen, maar zeker mensen die kanker hebben doorgemaakt. 
  • Cognitieve klachten Cognitieve klachten na kanker komen vaak voor. Ze zijn meestal voorbijgaand, maar soms kunnen mensen jaren last houden van cognitieve klachten.  Met behulp van een zelfscorende vragenlijst kan de Bedrijfsartsconsulent oncologie inzicht krijgen in de ernst van de ervaren cognitieve klachten (in het werk) en op basis daarvan adviseren over maatregelen. 
  • Advies Wat kun je iemand met cognitieve klachten adviseren? Afhankelijk van de ernst van de cognitieve klachten kunnen een of meerdere activiteiten/ behandelingen worden geadviseerd.  Tijdens het webinar komen ze aan bod. 
  • Hulp en zelfregie Door corona ligt minder vitaliteit op de loer. Sportscholen zijn gesloten, er wordt minder bewogen door thuiswerken. Wat kun je zelf doen en wie kan je ondersteunen?  

GRATIS INSCHRIJVEN

Schrijf je nu in voor het webinar op 4 februari 2021 ter gelegenheid van Wereldkankerdag.

Het webinar wordt je aangeboden door Stichting Jij Speelt de Hoofdrol, van patiënten, voor patiënten in samenwerking met de sprekers Ton Jenner en Karin van der Burg.

Bekijk hier ook het interview  met Pearly over vitaliteit tijdens de behandeling dat werd uitgezonden tijdens het Borstkankersymposium 2020.