Podcast met Michiel Greidanus over kanker en werk

16 juli 2023 | Kanker en Werk, Podcast

Graag vragen we je aandacht voor de vierde editie van de  ‘Jij Speelt de Hoofdrol’,  de podcast van patiënten, voor patiënten. We praten over wat het betekent als je de diagnose borstkanker krijgt. Wat betekent het voor de kwaliteit van jouw leven? Hoe krijg je passende zorg? Hoe hou je zelf regie? Wat betekent kanker hebben voor jouw plek op de arbeidsmarkt? Of wat betekent het als blijkt dat de kanker is uitgezaaid.

Samen met Michiel Greidanus praten we dit maal over de complexe relatie tussen Kanker en Werk. Kanker heeft een enorme impact op het leven van mensen. Een plek waar dit bijzonder zichtbaar is, is de werkplek. Werknemers die met kanker worden geconfronteerd, staan voor uitdagende fysieke, emotionele en sociale hindernissen. Van het navigeren door behandelingen en herstel, reintegreren in de oude functie of op een andere werkplek, tot het omgaan met stigma en discriminatie.

In deze podcast vertelt Michiel over het onderzoek dat hij uitvoert als post doc onderzoeker in Amsterdam en praten we over wat het betekent voor werknemers en werkgevers die nu geraakt worden door kanker. Een van de boodschappen is dat ervaring uit het verleden, niet garant staat voor succes in de toekomst. Elke werknemer is uniek en verdient een tailer made begeleiding. Inzichten vanuit onderzoek over kanker op de werkvloer voor zowel werknemers geraakt door kanker als werkgevers die verantwoordelijk zijn voor de begeleiding. Meer informatie nodig over Kanker en Werk. Bezoek de website van Stichting Jij Speelt de Hoofdrol.

Lees meer:

In gesprek met Georgina Haug

In gesprek met Georgina Haug

In deze elfde aflevering een gesprek tussen Sabine Wernars en Georgina Haug. Allebei ontvangen zij zorg tijdens of na borstkanker. Zorg die voor hen van groot belang is. Maar past die zorg wel in het plaatje zoals geschets wordt door richtlijnen, zorgverzekeraars en...