Nieuwste podcast van Jij Speelt de Hoofdrol over rouw, afscheid nemen, doodgaan en buiten gebaande paden denken

25 november 2023 | Actueel, Nieuws, Podcast

Eerder spraken Georgina en Kieke al over wat het is om te leven met uitgezaaide borstkanker als patiënte en als partner. In deze editie van Jij Speelt de Hoofdrol podzast, praten wij verder over de dood, rouw en afscheid. Eef, partner van Kieke, overleed maart 2021 aan de gevolgen van borstkanker. Eef was een levenskunstenaar en zij haalden samen met Kieke nog zoveel mogelijk uit het leven. Toen de tijd daar was, kleden zij de begrafenis – ondanks coronatijd – precies zo in als wat voor hen goed was.

Kieke heeft door haar werk als fotograaf al vele andere volkeren met hun eigen gebruiken rondom doodgaan en rouwen bezocht en daar spreken we over in deze speciale editie van Jij  Speelt de Hoofdrol Podcast.
De podcast laat ons nadenken over wat kan en nodigt uit om buiten de gebaande paden te denken als het gaat om de dood. Iets waarvan iedereen zeker weet dat het haar of hem ook overkomt. Bij Eef werd doodgaan op sterrenexpeditie gaan, een draagbaar werd een sterrenvlot. De reis heeft Kieke vormgegeven in het prachtige boek (L)Eef, the next level of love.

Deze podcast wordt afgesloten door de vrouw waar we al zoveel over spraken, een prachtig afscheidswoord van Eef. https://bit.ly/479lfpD

 

Lees meer: