Lunchen aan je toekomst

12 januari 2023 | Actueel, Kanker en Werk, Nieuws

Kanker en werk, wat kan wel!

 Voor Voor veel (ex-)patiënten is werk heel belangrijk, een bron van inkomen en plezier en een vorm van zingeving aan het bestaan. Desondanks ondervinden veel patiënten met kanker problemen met de terugkeer naar werk.

De workshop ‘Lunchen aan je toekomst’ biedt nieuwe inzichten, tips en ondersteuning op het gebied van Kanker en Werk. Gegeven door specialisten zoals een bedrijfsarts gespecialiseerd in oncologie, UWV arbeidsdeskundige van UWV Leeuwarden, re-integratiespecialsten van Stap Nu en Kanker en Werk specialisten van Stichting Jij Speelt de Hoofdrol.

Hiermee kun je jouw inzichten aanscherpen en een visie ontwikkelen om je zelf klaar te stomen voor een nieuwe uitdaging in deze hectische tijd. Je staat er niet alleen voor. Aan het einde van deze workshop zie je door de bomen het bos weer en weet je waar je gesteund wordt bij het maken van keuzes rondom Kanker en Werk.

Voor deelname aan deze waardevolle middag betaalt u slechts € 2,50 servicekosten.

Subsidie

Deze middag is mede mogelijk gemaakt vanuit de IMF subsidie die werd toegekend:  besluit: 01713536) in het kader van de subsidieregeling Subsidieregeling Iepen Mienskipsfüns Fryslan 2016.

 

Doelgroep

Lunchen aan je Toekomst is bedoeld voor werknemers die geconfronteerd zijn met kanker. Heb je een vraag over terugkeer naar werk, je re-integratieproces, of een andere werkgerelateerde vraag, dan nodigen we je heel graag uit om deel te nemen aan Lunchen aan je Toekomst. Lunchen aan je Toekomst is een unieke samenwerking tussen de initiator  Stichting Jij Speelt de Hoofdrol en Medische Centrum Leeuwarden (Gastheer) en Stap NU en UWV Leeuwarden.

Tijdens de workshop op 13 november a.s. dat gehouden wordt in het Medisch Centrum Leeuwarden (route 25) komen een drietal onderwerpen ter sprake door middel van  rondetafelsessies. Tijdens de rondetafelsessies wordt door Medisch Centrum Leeuwarden een lunch aangeboden.

Programma

11.30 uur

Ontvangst

Oldehovezaal, 1e etage, route 25

12.00 uurJe hoeft het niet alleen te doen.
12.30 uurStart rondetafelsessies 1
13.30 uurStart rondetafelsessies 2
14.30 uurStart rondetafelsessies 3

 

De workshopbegeleiders

Cobi Oostveen

Cobi Oostveen

Bedrijfsartsconsulent Oncologie

Mieke Gelderloos

Mieke Gelderloos

Re-integratiecoach Stap Nu

Ricarda de Vries

Ricarda de Vries

Re-integratiecoach Stap Nu

Feitze van Dijk

Feitze van Dijk

Arbeidsdeskundige UWV

 

De rondetafelsessies

Tafel 1De rol van de bedrijfsarts.  Tijdens lunchen aan je toekomst gaan we in gesprek over de wijze waarop je bedrijfsarts je kan ondersteunen. Ik zal vragen beantwoorden over de Wet Verbetering Poortwachter. Vooral wil ik met jullie kijken naar de specifieke problemen waar jij als werkende met kanker mee geconfronteerd wordt en wat jou kan helpen. Ik wil daarbij kijken naar het totale traject wat je doorloopt en hoe de WVP daarbij niet alleen een wet is met rechten en plichten, maar ook houvast kan geven. Door vanaf de diagnose en tijdens en na de behandeling ook aandacht te hebben voor werk vergroot je de kans op een succesvolle terugkeer in werk. Ik wil met je kijken hoe de terugkeer in je werk je herstel kan ondersteunen.
Tafel 2De rol van het UWV. Tijdens lunchen aan je toekomst zal ik mijn werkzaamheden verder uitleggen, maar vooral ook wat mogelijk is op het gebied van re-integratie of vrijwilligerswerk. De
werking van de WIA-uitkering in algemene zin kan aan bod komen, maar vooral wil ik
ingaan op vragen die er leven.
Tafel 3De rol van werk tijdens en na de behandeling. De diagnose kanker gaat gepaard met veel onzekerheden, emoties en beslissingen. Ook op het gebied van werk. 
Tijdens lunchen aan je toekomst gaan we graag in gesprek over vragen als: Wil/kan/moet ik door blijven werken tijdens de behandelingen? Op welke manier kan ik het beste in contact blijven met mijn werk op een manier die voor mij goed voelt? Hoe pak ik mijn werk weer op tijdens of na de behandelingen? Wat als ik niet meer terug kan/wil in mijn oude functie?
Ik geef je meer inzicht in het re-integratieproces en de onderwerpen waar wij veel aandacht aan besteden. Dit kan zowel gaan over zaken m.b.t. persoonlijke ontwikkeling maar ook vragen over wet- en regelgeving kun je stellen aan onze tafel.

Tijdens de workshop is er volop ruimte om ook je eigen vragen te stellen.

Meer weten wat Stichting Jij Speelt de Hoofdrol doet?

Stichting Jij Speelt de Hoofdrol is er voor vrouwen en mannen die geraakt zijn door (borst)kanker. Dat betekent dat bij alles wat wij doen, wij altijd jou in onze gedachten hebben. Of je nu net de diagnose hebt gehad of dat je klaar bent met de behandeling of je weet dat er geen behandeling meer is die je beter maakt. 

Lees meer:

(Weer) aan het werk

(Weer) aan het werk

Op een laag pitje blijven werken als je wordt behandeld tegen kanker kan fijn én goed zijn. Maar hoe pak je dat aan? Ook voor wie ná de behandelingen start: wat zijn hobbels en valkuilen, en hoe tackel je die? Met dank aan de auteur: Marlies Jansen.Hobbel:...